NORA Gebruikersdag 19 november 2019

 • Zet in mijn agenda
  19-11-2019 12:30:00 19-11-2019 18:00:00 Europe/Amsterdam NORA Gebruikersdag 19 november 2019 Hierbij nodigen we je van harte uit voor de NORA Gebruikersdag. Het thema van de dag is de toekomst en hoe we daar in ons werk op voor kunnen sorteren. Zoals schrijver William Gibson het ooit formuleerde:  “The future is already here —  it's just not very evenly distributed.” Als architecten staan we natuurlijk altijd al met één been in het heden en één in de toekomst. En weten we dat de legacy van de ene organisatie een stap... Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht noreply DD-MM-YYYY
Door Evelien Gentis 376 dagen geleden
Rijkswaterstaat
Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht
19-11-2019 12:30
19-11-2019 18:00
12 / 100

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de NORA Gebruikersdag. Het thema van de dag is de toekomst en hoe we daar in ons werk op voor kunnen sorteren. Zoals schrijver William Gibson het ooit formuleerde:

 “The future is already here —  it's just not very evenly distributed.”

Als architecten staan we natuurlijk altijd al met één been in het heden en één in de toekomst. En weten we dat de legacy van de ene organisatie een stap vooruit kan zijn voor de andere. Het is als ambtenaren in de digitale overheid de kunst om, met respect voor die diversiteit, samen in te zetten op een toekomst waar we straks zelf als burger ook in willen leven.

Deze gebruikersdag tonen we je twee visies op die toekomst: Regie op Gegevens (RoG) en DIStributed Collaborative Information Platform (Discipl). Twee brede en veelomvattende toekomstvisies, die in het heden al de eerste resultaten beginnen op te leveren.

Beide visies bouwen bovendien voort op dezelfde hedendaagse ontwikkelingen en concepten: Self Sovereign Identity, methoden om authenticatie te realiseren op basis van verifieerbare beweringen waar privacy al by design is ingebouwd, de API-revolutie die voorheen ongekende mogelijkheden biedt om gegevens te delen en te gebruiken, een bredere visie op architectuur op het niveau van de samenleving.

In drie breakout-ronden van telkens een half uur kun je kiezen uit zes onderwerpen, waarvan de meeste drie keer achter elkaar gegeven zullen worden. Met die kennis op zak kun je vervolgens in de verdiepingsronde aansluiten bij RoG of bij Discipl, om te onderzoeken wat hun toekomstvisie betekent voor jouw werk, jouw toekomst en jouw organisatie.

Net als vorige keer komen we daarna weer als groep bij elkaar om in een paneldiscussie te reflecteren op de dag. Pak alvast een drankje en praat mee: Waar hebben we elkaar gevonden in een gedeelde visie? Waar liggen nog discussiepunten en waar zou die discussie gevoerd moeten worden? En hoe voelen wij ons eigenlijk bij de geschetste toekomst en willen we daar aan bij dragen?

https://www.noraonline.nl/wiki/NORA_Gebruikersdag_19_november_2019
nora@ictu.nl
NORAGebruikersdag
-

Programma

19-11-2019

 12:30 - 12:45Opening en welkom bij Rijkswaterstaat
 
Nadeem Taverne (voorzitter NORA Gebruikersraad) opent de Gebruikersdag.
 12:45 - 13:15Breakout-ronde 1
 
In drie breakout-ronden van telkens een half uur kun je kiezen uit 6 onderwerpen, waarvan de meeste 3 keer achter elkaar gegeven zullen worden. Je kiest ter plekke naar welke sessie je gaat.
 13:30 - 14:00Breakout-ronde 2
 
 14:15 - 14:45Breakout-ronde 3
 
 15:00 - 16:30Verdiepingssessie
 
Kies ter plekke uit twee verdiepende sessies over de toekomstvisie van Regie op Gegevens of DIStributed Collaborative Information Platform (Discipl).
 16:45 - 17:30Paneldiscussie met drankje
 
Tijdens de paneldiscussie reflecteren we op de dag. Pak alvast een drankje en praat mee: Waar hebben we elkaar gevonden in een gedeelde visie? Waar liggen nog discussiepunten en waar zou die discussie gevoerd moeten worden? En hoe voelen wij ons eigenlijk bij de geschetste toekomst en willen we daar aan bij dragen?
 17:30 - 18:00Netwerkborrel
 

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Ad Gerrits
   Ad Gerrits 348 dagen geleden

   Ben helaas verhinderd maar zie geen mogelijkheid om me af te melden. Bij deze een poging...

   • Nanne Nauta
    Nanne Nauta 351 dagen geleden

    Ben ik bij deze aangemeld? mvg Nanne / gem Utrecht

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers